Bratunac: Danas potpisivanje ugovora za projekat navodnjavanja

opstina bratunacDanas će u Banjaluci biti potpisan ugovor za projekat navodnjavanja u Bratuncu. Projekat je vrijedan oko osam miliona maraka, a realizuje se kroz program Svjetske banke.

 

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i konzorcijuma „Hidra“ Bijeljina – „Graditelj NS“ Novi Sad, potpisaće u Banjaluci ugovor za projekat navodnjavanja u Bratuncu.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopšteno je da je planirano da na 17 lokaliteta u opštini Bratunac, bude izgrađeno 26 podsistema za navodnjavanje i da će projektom biti obuhvaćeno 436 hektara obradivih površina.

„Ovo je istorijska godina za razvoj opštine Bratunac, jer mi ove godine imamo oko 40 miliona maraka investicija. Projekat navodnjavanja samo je jedan od velikih projekata, uz naš rasadnik maline, ovim ćemo zaokružiti i unaprijediti sistem proizvodnje na našem prostoru. Sve projekte realizujemo u saradnji sa Vladom RS i uz podršku međunarodnih organizacija“, izjavio je ranije načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Bratunac će izgradnjom sistema za navodnjavanje biti prva opština u BiH čije će kompletne poljoprivredne površine i voćnjaci biti obuhvaćeni navodnjavanjem.