Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima

AMD SrebrenicaU duhu „Decenije akcije za bezbjednost saobraćaja na putevima“, Auto – moto savez RS i Auto moto društvo „Srebrenica“ u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Agencijom za bezbjednost saobraćaja, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje tradicionalnu aktivnost preventivne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima dana 16.11.2017. godine u periodu od 09-11 časova na parking prostoru ispred Robota. Aktivnost nosi naziv: „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima“.
Cilj ove aktivnosti je povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.
Pod pripremom vozila za zimske uslove vožnje predviđena je kontrola:
1. vrijednosti rashladne tečnosti,
2. kvaliteta kočione tečnosti,
3. dubine gazećeg sloja pneumatika,
4. svjetlosno – signalnih uređaja,
5. uređaja za brisanje vjetrobrana i perače vjetrobranskog stakla,
6. kontrola opreme i pribora koju treba da posjeduju vozači na osnovu pravilnika i
7. ispravnosti amortizera.
Aktivnost je preventivno – bezbjedonosnog karaktera i ne sadrži represivne mjere prema vozačima vozila na kojima se utvrde neispravnosti pojedinih uređaja koji su predmet kontrole u toku trajanja akcije. Kontrola vozila će se obavljati metodom slučajnog odabira.