Auto-moto društvo Srebrenica: „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima“

Zimska kontrola vozilaU duhu „Decenije akcije za bezbjednost saobraćaja na putevima“, Auto-moto savez RS i Auto-moto društvo „Srebrenica“, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Agencijom za bezbjednost saobraćaja, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, relizovali su tradicionalnu aktivnost preventivne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima.

Cilj ove aktivnosti je bio povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.

Zaposleni u Auto-moto društvo danas su ispred objekta „Robot“ u Bratuncu pregledali: vrijednosti rashladne tečnosti, kvalitet kočione tečnosti, dubinu gazećeg sloja pneumatika, svjetlosno-signalne uređaje, uređaje za brisanje vjetrobrana i perače vjetrobranskog stakla, ispravnost amortizera, a kontrolisali su i opremu i pribor koje vozači moraju posjedovati.

Ova aktivnost je bila preventivno-bezbjedonosnog karaktera i nije podrazumijevala represivne mjere prema vozačima vozila na kojima su utvrđene neispravnosti pojedinih uređaja.