Ansambl iz Rusije oduševio bratunačku publiku

Koncert ruskih kulturno-umjetničkih društava oduševio je bratunačku publiku. Gosti su se pred prepunom bioskopskom salom predstavili tradicionalnim plesom i pjesmama, što je podiglo publiku na noge i izazvalo gormoglasne aplauze. Svoj doprinos u organizovanju večeri ruske kulture dao je i hor domaćina, „Balalajka“.

Na koncetru su učestvovali ansambli iz grada Kostrome iz Rusije: Venc, Mozaika, Studio Slovo, Muzički Koledž, a gosti su oduševljeni gostoljubivošću domaćina.

„Ljudi su mnogo gostoljubivi, kako da se snađemo, kako da nađemo ovo mjesto i za sada je sve odlično. U našem društvu imamo i pjevače i igrače i glumce, tako da će to biti nešto posebno“, izjavila je Katarina Drozdova, članica ansambla iz Kostrome.

„Mi ovdje nismo prvi put, bili smo u Mostaru, Gacku, u Mokrom tako da kada smo već došli ovdje treći put, znači da nam se mnogo sviđa“, iskren je bio Aleksandar Družinjin, vođa ansambla.

Domaćini nisu krili uzbuđenje jer su dobili priliku da ugoste ruske umjetnike i nadaju se da će ovo biti samo početak nove saradnje.

„Prije svega ja sam veoma uzbuđena što imamo priliku da ugostimo Ruse, bez obzira što i mi pjevamo iste pjesme. Tako da se nadamo se da ćemo kada se upoznamo da će se ovo nastaviti i proširiti“, izjavila je Sanja Stevanović, vođa ruskog hora „Balalajka“ iz Bratunca

Lokalni zvaničnici smatraju da će se ovom posjetom napraviti iskorak i u produbljivanju prijateljstva između našeg i ruskog naroda i da će možda otvariti nove puteve za saradnju u oblasti privrede i poljoprivrede.

„Upravo nama krajnji cilj jeste da podignemo nivo saradnje u kulturu ali ne samo u tome jer mi očekujemo i posjetu privrednika iz Rusije kao i naših lokalnih privrednika kako bismo tu uspostavili saradnju“, rekao je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Organizatori i pokrovitelji su Opština Bratunac, Dom kulture i Srpsko dobrotvorno kulturno prosvjetno društvo „Sveti Vasilije VELIKI“.