Amir Kulaglić: Husein Huseinović nema podršku DF-a za kandidaturu za načelnika opštine Srebrenica

Nakon pisanja pojedinih portala da će Demokratska Fronta kanidovati Huseina Huseinovića za načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima, Amir Kulaglić, potpredsjednik DF-a BiH, demantuje te navode. Kulaglić kategorički negira da Huseinović ima podršku DF-a za najavljenu kandidaturu.

„Ono što mogu odgovorno reći da je Husein Huseinović najavio svoju kandidaturu kao nezavisni kandidat i on nije kandidat DF-a. DF je već prije dva mjeseca, kao odgovoran politički subjekt, iskazao spremnost i dao podršku gospodinu Ćamilu Durakoviću, kao zajedničkom kandidatu svih probosanskih stranaka. Husein Husinović nema podršku niti može biti kandidat Demokratske Fronte, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou“, govori Kulaglić.

Kulaglić smatra da će Husein Huseinović, ipak , odustati od svoje kandidature, nakon što razmotri sve njene implikacije.

„Husein je jedan vrlo ozbiljan, iskusan čovjek koji je, u suštini, veliki patriota. Smatram da će Husein, zbog budućnosti Srebrenice i njenog razvoja, još jednom razmotriti svoju odluku i da će, nadam se, povući svoju kandidaturu i time smiriti sve ove napetosti i nervozu koja je izazvana najavom njegove kandidature“, rekao je Kulaglić.

Kulaglić naglašava da u aktuelnom načelniku opštine Srebrenica, Ćamilu Durakoviću, vidi čovjeka koji je sposoban predvoditi sve građane Srebrenice u bolju budućnost i da u DF-u nikad nisu ni razmatrali da podršku daju nekom drugom.

„Smatram da gospodin Duraković, sa dosadašnjim iskustvom, sa svojom elokvencijom, sa svojom opredijelješću da bude načelnik opštine Srebrenica i svih građana, zaslužuje podršku ne samo probosanskih stranaka, već svih čestitih, poštenih građana opštine Srebrenica koji misle da danas, sutra i ubuduće žive u Srebrenici zajedno sa svojim komšijama od vlastitog rada“, izjavio je Kulaglić.