Alija Tabaković: Saopštenje za javnost

alija tabakovicPredsjednik SO Srebrenica gospodin Alija Tabaković izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

„U povodu saopćenja bivšeg predsjednika SO Srebrenica Hamdije Fejzića u kome je iznio gnusne laži u vezi sa projektom Vlade Saudijske Arabije, obavještavamo javnost da nije tačno da je Skupština opštine donijela odluku o preraspodjeli sredstava Vlade Saudijske Arabije, niti je to u nadležnosti Skupštine.

Jedan od opozicionih odbornika blizak Hamdiji Fejziću je predložio zaključak u kome se traži da 40% sredstava pripadne stanovnicima srpske nacionalnosti, ali je taj zaključak odbijen. Prema tome,l sve informacije koje je u saopćenju iznio odbornik Hamdija Fejzić lažne i nemaju nikakve veze sa istinom.

Aktualna skupštinska većina je uspjela da spriječi očitu zloupotrebu sredstava Saudijske Arabije od strane bivšeg predsjednika SO Hamdije Fejzića i načelnika opštine Mladena Grujčića, te naložila da se mora raspisati javni poziv kako bi svi stanovnici imali pravo da apliciraju za navedeni projekat.  

Predsjednik SO Srebrenica 

 Alija Tabaković“, navodi se u saopštenju.