26. maja počinju trinaesti „Dani Srebrenice“

U Srebrenici će od 26. maja do 05. juna 2016. godine biti održana trinaesta po redu privredna i kulturno-sportska manifestacija „Dani Srebrenice“. 

Za vrijeme trajanja tradicionalne manifestacije i ove godine se očekuje bogat kulturno- sportski program za sve posjetioce.

„U srijedu ćemo ponovo imati sastanak organizacionog odbora, gdje ćemo imati i nacrt ovogodišnjeg programa. Ono što sam uspio do sada da vidim iz zahtjeva koje smo dostavili svim javnim institucijama i organizacijama koje djeluju na području naše opštine jeste da su oni planirali bogat kulturno- zabavni program“, izjavio je Nermin Alivukovića član organizacionog odbora manifestacije „Dani Srebrenice“.

Srebreničani će i ove godine moći da prisustvuju nekim događajima koji su postali tradicionalno sastavni dio manifestacije „Dani Srebrenice“.

„Tradicionalno će se organizovati koncerti zabavne i narodne muzike. Biće priređen i moto skup u organizaciji MK „Argentum“ iz Srebrenice, zatim smotre folklora u organizaciji KUD-a „Vaso Jovanović“ iz Srebrenice. Biće tu i sportskih turnira u organizaciji FK i KK „Guber“, kao i promocija knjiga i izložba slika u organizaciji Narodne biblioteke Srebrenica“, dodao je Alivuković.

Na otvaranju ove manifestacije i ove godine će učešće uzeti sve javne institucije iz Srebrenice.

„Već tradicionalno na otvaranju „Dana Srebrenice“ svoje učešće uzimaju sve javne institucije sa područja Srebrenice. Tu prije svega mislim na dječije obdanište „Poletarac“ čiji članovi svake godine izmame najviše osmjeha posjetilaca. Naravno tu su i osnovna i srednja škola“, nastavio je Nermin Alivuković.

Za sve ljubitelje prirode pripremljeno je nekoliko događaja.

„Sportsko ribolovačko društvo „Mladica“ je pripremilo bogat program, a između ostalog biće sprovedeno i takmičenje u ribolovu na jezeru Perućac. Turistička organizacija zajedno sa Lovačkim društvom će organizovati takmičenje u gađanju glinenih golubova na Lovačkom domu u Vitezu“, objasnio je Alivuković.

Manifestacija „Dani Srebrenice“ je postala zapažena na mapi kulturnih manifestacija u regiji.

„Nadamo se da če ovogodišnja manifestacija kao i do sada privući veliku pažnju građana kako Srebrenice, tako i okolnih gradova. Mi smo i prošle godine imali odličnu posjećenost i nadamo se da će ovogodišnja biti na istom nivou ili još bolja što bi značilo da iz godine u godinu manifestacija raste“, zaključio je optimistično Nermin Alivuković.

Generalni pokrovitelj privredne i kulturno-sportske manifestacije „Dani Srebrenice 2016“ je Opština Srebrenica.