22 djece iz Bratunca putuje na ljetovanje

opstina bratunacU okviru Projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske – 2017“ u Omladinskom hostelu “Užice” u Bečićima ljetovaće 22 djece iz Bratunca u pratnji dva vaspitača, Vesne Jovanović i Rade Jovanović.

Cilj Projekta je razvijanje empatije, pripadanosti vršnjačkoj grupi bez obzira na razlike, te socijalizaciji djece u svakom smislu.

“Djeca će ljetovati u periodu od 14. do 23. juna, a radi se o djeci različitih kategorija i to: djeci iz socijalno ugroženih porodica – korisnicima prava iz socijalne i dječije zaštite, djeci iz višečlanih porodica, djeci iz porodica boračke populacije, djeci sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarenoj djeci”, rekla je Nada Simić, vršilac dužnosti direktora JU “Centar za socijalni rad” Bratunac.

Projekat postoji već 16 godina, a organizator je JU Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske u saradnji sa JU Centar za socijalni rad Bratunac. Aktivnost je podržana od strane Vlade Republike Srpske i resornog Ministrastva zdravlja i socijalne zaštite, a sve u najboljem interesu djece Republike Srpske.