Srebrenica: Osnivanje JZU Specijalna bolnica za internu i fizikalnu medicinsku i rehabilitaciju

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Milroslav Zotović“ na inicijativu Opštine Srebrenica u saradnji sa Vladom RS i resornim ministarstvima započeo je rad na izradi Studije isplativosti i izvodivosti projekta revitalizacije i ponovnog stavljanja u funkciju „Banje Guber“.

Read more

BRATUNAC: FINANSIJSKA PODRŠKA OPŠTINI ZA SANACIJU PUTNIH KOMUNIKACIJA

Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Opštine Centar provela je proceduru dodjele finansijskih sredstava za finansiranje sanacije oštećenja na putnim komunikacijama na području opštine Bratunac i to Bratunac-Suha, Bratunac-Lonjin i Bratunac–Krasnopolje. Sredstva u iznosu od 16.000 KM, izdvojena sa ekonomskog koda „Podrška drugim opštinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća“, biće utrošena za sanaciju oštećenja na putnim komunikacijama prouzrokovanih junskim poplavama.

Read more

SPOMENIK MIRA U SREBRENICI BOŠNJAČKA UDRUŽENJA SMATRAJU PROVOKACIJOM

U Srebrenici su u toku radovi na izgradnji spomenika posvećenom miru i fontane na mjestu gdje je prije bio kružni tok ispred „Z“ marketa.  Predstavnici nekoliko udruženja žrtava proteklog rata iz reda bošnjačkog naroda obratili su se OHR-u sa zahtjevom da se obustave planovi za izgradnju spomenika, jer smatraju da se radi o provokaciji. Tim povodom oglasio se i načelnik ove opštine Mladen Grujičić, koji  kaže da ovaj spomenik pokazuje opredjeljenost za suživot, ljepši život, budućnost i mir. Spomenik nije u vezi sa žrtvama iz prethodnog rata, već simbolizuje budućnost, pojašnjava Grujičić.

Read more