Srebenica: Smotra učeničkog stvaralaštva

U sklopu privredne i kulturno-sportske manifestacije „Dani Srebrenice“, večeras je u velikoj sali Kulturnog centra organizovana smotra učeničkog stvaralaštva, na kojoj su učestvovali Prva osnovna škola Srebrenica, Osnovna škola „Kosta Todorović“ Skelani i SŠC Srebrenica.

Posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa radom učenika farmaceutske sekcije i sa proizvodima koje su učenici napravili u okviru praktične nastave.

„Mi danas predstavljamo rad naše farmaceutske sekcije, donijeli smo naše radove, parfeme, sa kojima smo osvojili zlatnu plaketu na ovogodišnjem INOST-u, zatim glicerinske sapune i inače proizvode koje pravi farmaceutska sekcija“, rekla je za UPSMedia Tijana Marković, učenica treće godine.

„Danas smo došli da promovišemo našu školu i sekciju farmaceutske tehnologije, gdje smo radili naše originalne parfeme i naše glicerinske sapune, takođe smo pravili i kreme, imamo i neke svijeće koje smo radili takođe za ovu sekciju“, kazala je Mirjana Ostojić, učenica treće godine.

Posjetioci su imali priliku da se upoznaju i sa radom učenika hemisjke sekcije.

„Mi smo ovdje ispred hemijske sekcije naše škole, gdje smo mi za Dan planete pravili cegere, od prirodnih matrijala, sami smo ih napravili, dizajnirali, kako bi se cegeri koristili malo više od plastičnih kesa, koje, svima je poznato, zakađuju planetu“, rekla nam je Emilija Tomić.

Najboljim učenicima su uručene nagrade i priznanja.

„Nagradićemo sve učenike koji su osvojili prva mjesta na opštinskom takmičenju, plasman na regionalno, i na republičko, sve ćemo ih nagraditi novčano uz pomoć načelnika i Opštine, još će biti nagrada kao što su besplatni izleti, za učenike koji nemaju izostanaka, primjereno vladanje, i tako dalje “, rekao je Dragi Jovanović, direktor Prve osnovne škole Srebrenica.

Učenicima srednje škole dodijeljene su i nagrade za likovne i literarne konkurse.