Srđan Rankić preuzeo dužnost načelnika opštine Bratunac

Srđan Rankić i Nedeljko Mlađenović

Srđan Rankić, koji je kao nezavisni kandidat pobijedio na lokalnim izborima, danas je preuzeo dužnost načelnika Opštine Bratunac. Rankić je istakao da slijedi mnogo posla do Nove godine, oko konstituisanja SO Bratunac i usvanjanja Budžeta. Dosadašnji načelnik Nedeljko Mlađenović predao je dužnost novoizabranom i poželio mu sreću u radu. Da podsjetimo, Srđan Rankić je dobio povjerenje 4.725 glasača na izborima 15. novembra, odnosno 45,63%, dok je Mlađenović imao 4.167 glasova (40,24%).

– Danas smo završili zvaničnu primopredaju dužnosti na funkciji načelnika. Predati su svi projekti, koji su u toku. Razmjenili smo mišljenja što se tiče projekata koji su u fazi realizacije, tako da ću ja danas sve to pogledati i nastaviti dalje aktivnosti na realizaciji započetih projekata, a takođe i onih koji se planiraju u budućnosti. Mi smo zbog ovih izbora ušli u kraj godine. Imaćemo mnogo posla oko konstituisanja Skupštine opštine Bratunac i usvajanja Budžeta, jer taj dokument još uvijek nije usvojen, tako da nam slijedi mnogo posla i obaveza do Nove godine – rekao je Srđan Rankić, novoizabrani načelnik Opštine Bratunac.

– Znamo da je gospodin Srđan Rankić pobijedio na poslednjim lokalnim izborima i drago mi je da opština Bratunac nastavi sa tempom razvoja. Veoma prijatan i razgovor i dogovor imali smo kod ove primopredaje, jer cilj su nam interesi građana i opštine Bratunac. Politička borba bude i prođe, ali ipak interes opštine Bratunac je na prvom mjestu. Dogovorili smo u narednom periodu, bilo koje informacije da budu potrebne, jer dosta projekata je urađeno, dosta je u toku, a dosta u procesu odobravanja, sigurno je da će ta saradnja u narednom periodu biti na visokom nivou- riječi su Nedeljka Mlađenovića, dosadašnjeg načelnika Opštine Bratunac.

CIK BiH je izabranim načelnicima uručio certifikate, koji su im omogućili stupanje na dužnost. U narednih nekoliko dana biće konstituisana i Skupština opštine Bratunac, a prema dostupnim informacijama skupštinska većina je već formirana.

Piše: M.V.