SOS „Dječja sela“ Srebrenica: Sportsko-rekreativni događaj za djecu i mlade

U saradnji organizacije SOS Dječja sela BiH – SOS program „Jačanje porodica“ Srebrenica i udruženja „Trčanje i to“, danas je organizovan sportsko-rekreativni događaj za djecu i mlade.

„Danas su naši korisnici imali mogućnost razgovarati o važnosti bavljenja sportom, uspjehu, pronalaženju motivacije unutar sebe, nastojanju da se prevladaju vlastita ograničenja i kako da budu najbolja verzija sebe. Nakon toga, uslijedila je trka, sa medaljama za sve učesnike, te simboličnim nagradama za one najbolje“, istakla je Meliha Mehić, koordinatorica za obrazovanje u SOS Dječja sela Srebrenica.

Osnovni cilj današnjeg druženja bio je pružiti mogućnost djeci i mladima da uče o zdravim životnim navikama.

„Osnovni nam je cilj da društvo u kojem živimo napravimo puno boljim za sve nas. Jedna od naših aktivnosti je i dolazak u Srebrenicu, druženje sa djecom, korisnicima SOS ‘Dječja sela’, jako smo sretni ovdje. Imali smo jedan poligon, gdje su se takmičari takmičiti u tri kategorije – stariji i mlađi, te oni najmlađi članovi, nakon toga imali smo radionicu zdrave ishrane, odnosno pravljenje zdravih slatkiša – da djeca vide da živjeti zdravo nije uopšte teško, već je izuzetno zabavno“, rekla je za UPSMedia Nudžejma Softić, predsjednica Udruženja sportista rekreativaca „Trčanje i to“.

Djeca nisu krila zadovoljstvo nakon završenog takmičarskog dijela.

„Bilo je stvarno fino, takmičili smo se u različitim disciplinama, malo su lopte bile teže, nisam znala, ali sam na kraju opet imala dobar rezultat“, rekla nam je Milica Sekulić.

„Lijepo nam je danas bilo, lijepo smo se družili i ja sam danas odlučio da počnem i trenirati moj omiljeni sport – fudbal“, kazao je Adis Salkić.

Na današnjoj manifestaciji učestvovalo je više od 70 djece.