SO Vlasenica: Usvojen nacrt budžeta za 2019. godinu

Odbornici SO Vlasenica usvojili su, na 17. redovnoj sjednici, nacrt opštinskog budžeta za 2019. godinu u iznosu od 5.065.000 KM, koji je za oko pet odsto veći od ovogodišnjeg.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Marko Todorović izjavio je da je uvjeren da će planiranim budžetom ova lokalna zajednica biti u stanju da podmiri sve planirane troškove, te da izdvoji dio sredstava i za razvojne projekte.

Dokument će biti upućen na javnu raspravu, koja će trajati 30 dana. Svi će moći da podnesu prijedloge, te ulože primjedbe i amandmane na Nacrt budžeta.

Na sjednici je usvojen i šestomjesečni izvještaj o izvršenju opštinskog budžeta, te Nacrt rebalansa budžeta za 2018. godinu u iznosu od 5.365.000 KM, koji je u odnosu na planirani budžet veći za 528.000 KM, ili, u procentu, 11 odsto.

Razlozi za izradu rebalansa opštinskog budžeta za 2018. godinu su rast, odnosno smanjenje pojedinih budžetskih prihoda i primitaka, te realizacija grant sredstava i transfera koji nisu bili planirani.

Na sjednici su usvojene i informacije o rezultatima rada vaspitno – obrazovnih ustanova, Informacija o stanju maloljetničke delinkvencije i nasilja u porodici na području opštine Vlasenica za 2018. godinu, te Odluka o zaštiti izvorišta Grabovica.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove Aleksandar Miladinović rekao je da će, sa ciljem sistemskog rješavanja problema tretiranja otpadnih voda, biti izgrađena dva postrojenja za prečišćavanje.