SO Vlasenica: Usvojen budžet za 2019. godinu

Odbornici Skupštine opštine Vlasenica na 18. redovnoj sjednici usvojili su budžet opštine za 2019. godinu u iznosu od 4.970.000 KM, koji je za 174.000 KM ili dva odsto veći od ovogodišnjeg.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Marko Todorović rekao je da je planirani budžetski okvir za narednu godinu realan i ostvariv.

„Bio nam je cilj da budžet pređe iznos od pet miliona kroz redovne prihode. Prijedlog je bio 5.050.000 KM, ali je amandmanom i uz saglasnost sa resornim ministarstvom u konačnoj formi umanjen za 80.000 KM radi uravnoteženja prihodovne i rashodovne strane“, precizirao je Todorović.

On je objasnio da su u strukturi planiranih budžetskih prihoda najveći priliv sredstava očekuje od poreskih prihoda, oko 75 odsto, te neporeskih, 17 odsto.

Na 18. redovnoj sjednici odbornici su razmatrali i usvojili rebalans budžeta opštine Vlasenica za tekuću godinu, te izvještaj odbornika o sprovedenim aktivnostima za sprovođenje „Odborničkog sata“ u mjesnim zajednicama za prvih šest mjeseci ove godine, navedeno je na sajtu Opštine Vlasenica.