SO Srebrenica: Usvojeni izvještaji o radu ustanova čiji je osnivač Opština

Na današnjem nastavku 16. redovne sjednice SO Srebrenica koja je prekinuta 13. februara zbog obimnog dnevnog reda, usvojeni su izvještaji o radu u toku prethodne i planovi za tekuću godinu javnih ustanova čiji je osnivač Opština.

Na sjednici su usvojeni izvještaji o radu: Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije Srebrenica, RTV Srebrenica, Kulturnog centra i vrtića „Poletarac“.

„Današnja jednoglasna podrška radu ustanove čiji sam direktor meni daje nadu da će trenutni problemi koji su nagomilani, ne samo u našoj ustanovi, već u ustanovama širom RS, biti rješavani u narednom periodu. Prostora za poboljšanje uvijek ima, tako da ćemo se mi truditi i dalje da naš rad bude usmjeren na poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga u Srebrenici“, izjavila je za UPSMedia Vesna Jovanović, direktorica Doma zdravlja u Srebrenici.

U vezi sa radom Doma zdravlja, donesena su i dva zaključka – jedan koji se tiče rješavanja problema grijanja u ambulanti u Skelanima, a drugi je prijedlog dr Radomira Pavlovića da ambulanta u Skelanima ponese ime dr Desimira Mitrovića.

„Zadovoljan sam sjednicom, usvojeni su izvještaji. Ima u samim izvještajima stvari koje treba popravljati, ali siguran sam da će to sve biti riješeno u najskorijem periodu. Usvojili smo i izvještaj o donaciji Saudijske Arabije, i u narednih par dana preliminarni spiskovi korisnika će biti objavljeni na oglasnoj tabli Opštine“, izjavio je nakon sjednice Nedib Smajić, predsjednik SO Srebrenica.

Na sjednici lokalnog parlamenta usvojen je i zaključak o pokretanju inicijative o otvaranju kino-sale u ovom gradu, takođe na prijedlog dr Radomira Pavlovića.

„Danas sam pokrenuo inicijativu koja je jednoglasno usvojena da se projekat kino-predstava omogući u Domu kulture. Dakle, imamo potrebnu opremu, i da nađemo adekvatan prostor u Domu kulture, kako bi tu mogli da imamo određene predstave za sve stanovnike i da vratimo taj život kina koji je nekada krasio Srebrenicu“, istakao je dr Radomir Pavlović.

Danas je donesena i odluka o održavanju tematske sjednice 5. marta, na kojoj će tema biti dodjela nagrada i priznanja povodom Dana opštine, 11. marta.