SO Srebrenica: Usvojen budžet za 2020. godinu

Budžet opštine Srebrenica za narednu godinu veći je u odnosu na 2019. za 1,2 miliona maraka i iznosi oko 11.210.000 maraka. Ovo su na današnjem zasjedanju usvojili odbornici SO Srebrenica većinom glasova.

Iz budžeta Opštine Srebrenica za narednu godinu biće finansirano nekoliko razvojnih projekata, kao što je projekat Banje Guber, a kako ističe načelnik opštine, više od tri miliona maraka biće uloženo u infrastrukturne projekte, uređenja obala rijeke i mostova.

„Smatram da će Srebrenica mnogo ljepše izgledatri nakon 2020. godine, a nadam se da ćemo u tom tempu nastaviti i svake naredne godine, jer imamo indicije da ćemo u sljedećoj godini potpisati koncesiju, tj. to je već u toku, otvaranje kamenoloma, i samim tim imaćemo siguran priliv u budžet“, izjavio je načelnik opštine Mladen Grujičić.

Klub odbornika SDA-SBiH nije podržao usvajanje budžeta.

„Budžet jedne opštine je budžet svih građana i treba tako da bude trošen i raspoređen, sa ovim budžetom to nije slučaj i Klub odbornika SDA-SBiH to nije podržao. U svemu je bitno napomenuti i da je budžet usvojen sa 11 glasova ‘za’ i da je samo jedan Bošnjak glasao za budžet“, objasnio je odluku Kluba odbornika SDA-SBiH predsjednik ovog kluba Almir Dudić.

S druge strane, rukovodstvo opštine smatra da je budžetom predviđen ravnomjeran razvoj svih mjesnih zajednica i svih ljudi u Srebrenici.

„Ja mislim da budžet treba da se usvaja u interesu građana i mislim da je ovaj budžet takav i da je razvojnog karaktera, ma kako to ko gledao, jer će tri miliona investicija biti u narednoj godini kroz uređenje mostova, korita rijeka, infrastrukturu“, dodao je načelnik Grujičić.

„Čuli smo iz diskusija, bilo je i raznih primjedbi i svi smo svjesni da uvijek može bolje, ali najbitnije je da je budžet usvojen, da lokalna zajednica može funkcionisati na dobrobit svih građana Srebrenice“, rekao je Nedib Smajić, predsjednik SO Srebrenica.

Na današnjoj tematskoj sjednici SO Srebrenica usvojen je i program rada SO za narednu godinu, te nekoliko odluka.