Slaviša Ćirković: Želimo da Kup prijateljstva podignemo na visok nivo

13.05.2022 Piše: urednik
Slaviša Ćirković

Slaviša Ćirković, fudbaler FK Guber i trener mlađih selekcija, bio je gost današnjeg radio programa UPSMedia. Sa njim smo najavili Kup prijateljstva za mlade fudbalere koji će biti održan sutra i prekosutra u Srebrenici.

-Ovo je drugo izdanje Kupa prijateljstva, mada smo imali pauzu zbog koronavirusa. Očekujemo oko 20 ekipa u više starosnih uzrasta. Imaćemo timove iz Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, kao i klubove iz Srbije, tako da turnir ima međunarodni karakter. Naša želja je da ovo takmičenje podignemo na što viši nivo i da predstojećih godina ugostimo i timove iz Crnke Gore i Hrvatske. Početak turnira planiran je za sutra u 10 časova. Igraćemo na tri terena, koji će biti na glavnom terenu našeg stadiona. Svakako, prioritet kod organizovanja ovakvih turnira je druženje djece, pa onda rezultat. Pozvao bih Srebreničane, kao i stanovnike Bratunca, Ljubovije, Milića i ostalih opština da dođu i pogledaju talentovane fudbalere- naglasio je naš gost.

Ćirković vodi jednu veoma talentovanu generaciju Gubera, koja postiže odlične rezultate.

-Mislim da je ovo najbolja generacija omladinaca Gubera za ovih petnaestak godina. Ne smatram da je to najviše moj uspjeh, jer tu je kompletna organizacija koja radi na tome. Zaista je ove generacija prepoznatljiva u regionu. Srebrenica je mali grad, a naši igrači su pobjeđivali timove iz Šapca, Loznice i drugih velikih gradova - prokomentarisao je Slaviša Ćirković.

Planirano je da se tokom oba takmičarska dana igra od 10 pa negdje do 16 ili 17 časova.

Piše: M.V.