Nema novih slučajeva u školama u Srebrenici i Bratuncu

U Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini epidemiološka situacija je dodatno pogoršana u proteklih desetak dana. Zbog toga su vraćene neke od mjera koje su na snazi bile proljetos, kao što je obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru i zabrana okupljana više od deset osoba u privatnim stambenim objektima. Posebna pažnja obraća se na situaciju u školskom sistemu. Učenici su se vratili u klupe u septembru, nakon pauze od skoro šest mjeseci. Raste broj zaraženih učenika širom Republike Srpske a tim povodom smo kontaktirali školske ustanove u našoj regiji.

Razgovarali smo sa predstavnicima osnovnih škola “ Branko Radičević“ i „Vuk Karadžić“ iz Bratunca, „Prve osnovne škole“ u Srebrenici , kao i srednjoškolskih centara u Bratuncu, Srebrenici i Milićima.

„U školi se poštuju sve epidemiološke mjere i činimo sve što je u našoj mogućnosti da suzbijemo širenje korona virusa. Imamo jednog učenika, koji na preporuku doktora nastavu prati online i slučaj profesora iz Milića koji je bio pozitivan na Covid19 i smješten je u izolaciju, rekao je Dragan Prodanović, direktor Srednjoškolskog centra u Bratuncu, Dragan Prodanović.

Iz SŠC „Milutin Milanković“ u Milićima kažu da su dobili pozitivnu ocjenu po pitanju preduzetih mjera i njihovih pridržavanja u suzbijanju širenja pandemije.

„Dva profesora  i jedan učenik su imali pozitivan nalaz na korona virusa. Trenutno se nalaze u izolaciji, a mi u školi nastojimo da broj slučajeva pozitivnih na virus, ostane nepromjenjen.“, kazala je za naš portal direktorica ove ustanove, Vesna Bogičević.

Iz ostalih školskih ustanova su istakli da je situacija zadovoljavajuća, da nema zaraženih i da se nadaju da će tako ostati i u narednom periodu.