Siniša Lopatić: ,,Trud nam se isplatio''

31.12.2020 Piše: urednik

Siniša Lopatić, trener BK Kum Bratunac, bio je gost našeg današnjeg radio programa. Klub je reaktiviran u 2020. godini i u teškim uslovima je došao do velikih rezultata, što je već prepoznato od strane novog opštinskog rukovodstva i Bokserskog saveza Srbije. Ambicije za nerednu godinu su još veće.

Znate da smo bili u kolapsu zadnjih godinu i po dana, da nam je otišao stari trener i svi vježbači. Morali smo početi da radimo sa novim vježbačima i trebao je duži period da bi se bilo šta postiglo. Znate u kakvim uslovima radimo, nemamo ni mokri čvor, a ne nešto drugo. Kada smo bili spremni došla je epidemija koronavirusa i onda smo bili blokirani na taj način. Takmičenja su počela u avgustu, kada smo imali 1. kolo lige u Bijeljini. Tu smo imali jednu pobjedu, jedan neriješen rezultat i jedan poraz. Bili smo zadovoljni sa tim rezultatima, obzirom da se nismo takmičili godinu i po. Poslije toga imali smo takmičenje u Tuzli, gdje je dominirala Ema Vujić, kao i u Bijeljini, dobila je oba meča prekidom. Nakon toga došlo je prvenstvo Republike Srpske i veliki rezultat, kome se ni ja nisam nadao. Sav trud i rad se isplatio, hvala Bogu. Donijeli smo 1 zlato i 2 srebra (Dunja Vuksić, Manuela Vujić, Luka Perić). Želim da se zahvalim načelniku Opštine Rankiću što nas je primio i što je iz sopstvenih sredstava omogućio odlazak na takmičenje. Imali smo i prije uspjeha sa starim trenerom, ali to se nikada ranije nije desilo. Kada smo došli iz Banja Luke odmah sutradan smo otišli kod načelnika na prijem, koji nam je obećao novu salu. Drugačija je sada priča, ranije nas nisu primjećivali i mogu da kažem da je ovo što se sad dešava u Opštini jedna velika priča i mislim da će novo rukovodstvo imati više osjećaja za ovaj klub nego što je imalo ono prijašnje. Treba istaći da me prije dva mjeseca kontaktirao Nenad Borovčanin, predsjednik Bokserskog saveza Srbije, jer je prepoznao naš rad i obećao da će doći i donijeti opremu. Pojavio se nakon dva dana i sami ste bili prisutni i snimili. Obećao je i seminare i pripreme da bi me odmah poslije 15 dana obavijestio da dođem u Beograd. Tu sam prisustvovao seminaru koji su vodili Kubanci i Rusi, a trajao je 4 dana. Staru godinu završavamo u dobrom raspoloženju i sa dobrim rezultatima - istakao je Lopatić.

Klub ima velike očekivanja za 2021. godinu.

Kako nam je obećao načelnik sljedeće godine ući ćemo u novi prostor i to krajem godine. Mi smo prezadovoljni sa tom najavom. Trenutno smo u pregovorima za PCR testove za naše dvije djevojčice, koje treba da učestvuju na Kup nacija u januaru. Plan je da one otputuju na pripreme sa reprezentacijom Srbije, ali pošto je ovakva vidjećemo da li će otići zbog prelaza oko granice. Želio bih da iskoristim priliku i čestitam praznike svim članovima kluba i sugrađanima- prokomentarisao je naš gost.

Klub je oformio upravu, a novi saradnik je proslavljeni bokser i trener reprezentacije Srbije i Partizana Mane Marčeta. Predsjednik je Dragiša Banduka, a u upravi su još i Željko Inđić, Dragan Gengo, Branko Šarčević, Vojislav Pantelić i Neven Vidović.

Piše: M.V.