Sezona u Regionalnoj ligi biće nastavljena za vikend

Proljećni dio sezone u Regionalnoj ligi Republike Srpske “Istok“ počeće narednog vikenda, nakon više od tri mjeseca pauze.

Fudbaleri bratunačkog Bratstva dočekaće u derbiju trenutnog lidera prvenstva ekipu Šekovića. Meč je na programu u nedjelju od 14 časova. Bratstvo je trenutno  devetoplasirana ekipa sa 25 bodova, svega 5 manje od lidera koji im dolazi u goste. Prvih deset ekipa se nalazi u svega 5 bodova, što govori o izjednačenosti lige.

Tokom zimske pauze bratunački tim je napustilo nekoliko bitnih igrača, prije svega, iz napdačkog dijela ekipe: Kuljanin, Aljo, Omer i Armin Smajlović, dok će Karić možda biti na raspolaganju za prva dva kola nastavka. U Bratunac je stiglo nekoliko novih igrača. Tokom priprema odigrane su tri kontorlne utakmice. Zabilježeni su pobjeda, remi i poraz. Savladano je Jedinstvo iz Malog Zvornika sa 3:1, remi 1:1 je ostvaren protiv omladinaca Tuzla City-a, dok je poraz  1:2 pretrpljen od Drine iz Ljubovije.

U ovom rangu takmičenja je i srebrenički Guber, koji je trenutno na začelju tabele sa 5 osvojenih bodova. U klubu je promjenjena uprava, ekipa je pojačana i cilj je da se stigne do opstanka. Prvi rival na tom putu biće Mladost iz Bogutovog Sela. Srebrenički tim gostovaće u okolini Ugljevika u istom terminu, nedjelja od 14 časova.

Piše: M.V.