Savjet ministara uplatio obećana sredstva opštini Srebrenica

SrebrenicaNačelnik Odjeljenja za finansije opštine Srebrenica Davor Maksimović rekao je Srni da je Savjet ministara konačno uplatio 500.000 KM na račun ove opštine.

Ta sredstva su obećana prije tri godine na inevesticiono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici.

Tadašnji predsjednik Vlade, a sada predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić je obećao tada pet miliona evra pomoći Srebrenici i ta sredstva su odmah uplaćena, a prošle godine završena je realizacija svih projekata koji su finansirani tim sredstvima.

Vlada Republike Srpske takođe je ispoštovala svoje obećanje pomoći Srebrenici u različitim oblicima u iznosu od dva miliona KM, dok su se sredstva Savjeta ministara BiH čekala pune tri godine, što je dovelo do raznih spekulacija i sumnje da li će to obećanje biti realizovano, a prethodna bošnjačka lokalna vlast u ovoj opštini pominjala je da je obećan iznos od dva miliona KM.

Na kraju, došlo se do cifre od pola miliona maraka i sredstva će, prema riječima načelnika ove opštine Mladena Grujičića biti utrošena za realizaciju četiri projekta usvojena odlukom lokalnog parlamenta.

Riječ je o asfaltiranju po jednog kilometra na lokalnim putevima Jadar-Karno, Prohići-Urisići i Peći-Nogačevići te instalisanju novih liftova u stambenim zgradama u Srebrenici u kojima su liftovi u ratu demolirani i još nisu osposobljeni.

Grujičić kaže da je već obavljena tenderska procedura i izabrani izvođači radova za ove projekte.

„Ovih dana treba da počnu predviđeni radovi i da se projekti realizuju, jer su dugo očekivana obećana sredstva napokon stigla“, zaključio je Grujičić.

Izvor: Nezavisne/SRNA