Saopštenje za javnost: Rukovodstvo Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari sa predsjedavajućim Vijeća ministara

Iz Memorijalnog centra Potočari stiglo nam je saopštenje za javnost, koje prenosimo u cjelosti:

„Predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra mr Nisvet Mujanović i direktor Službe Memorijalnog centra gdin. Mersed Smajlović danas su se sastali sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine gospodinom Denisom Zvizdićem.

Na sastanku je razgovarano o organizaciji rada u Memorijalnom centru, trenutnim projektima i aktivnostima u vezi sa obilježavanjem 11.07.2019. godine odnosno dvadeset i četvrte godišnjice od genocida u Srebrenici, planovima ali i eventualnim problemima u realizaciji istih.

Predsjedavajući Vijeća ministara dao je punu podršku radu Memorijalnog centra, kako kroz Vijeće ministara tako i kroz preporuke kod međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini i prijateljskih zemalja.

‘Podrška predsjedavajućeg Vijeća ministara Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari je od velike važnosti, naročito u momentu kada se zlonamjerno šalju poruke i politizira sa onim što je svakom Bošnjaku sveto. Cijenimo svačiju podršku, kako domaćih, tako i stranih dužnosnika, kojih je sve više. Kroz realizaciju konkretnih projekata gdin. Zvizdić je pozitivno opredjeljen da institucionalnim djelovanjem i konkretnom podrškom nastavimo izgradnju Memorijalnog centra u Potočarima’,  istilu u Memorijalnom centru.

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari“, navodi se u saopštenju.