Saopštenje za javnost: Reakcija na saopštenje Koalicije “Zajedno za Srebrenicu“

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić i predsjednik SO Srebrenica uputili su saopštenje za javnost koje prenosimo u nastavku:

„Srebrenica je u 2020 godini nažalost ušla sa najvećim stepenom srpskog nacionalizma, vrijeđanja žrtava genocida i omalovažavanja Bošnjaka, posebno na vjerski praznik Božić i na obilježavanje neustavnog 9.januara. Srpska politička i vjerska elita pokazivanjem svoje moći po Srebrenici i izgorjelim i protjeranim bošnjačkim selima poručila je da za Bošnjake nema mjesta u Srebrenici. Svojim postupcima među kojima je veličanje četničke ideologije i negiranje genocida, negiranjem prava na bosanski jezik još jednom pokazuju da Srebrenicu isključivo smatraju srpskim gradom. U ime Bošnjaka Srebrenice poručujemo sprskim predstavnicima u Srebrenici a pogotovo Radomiru Pavloviću predsjedniku SNSD-a da su Bošnjaci sada svjesniji situacije u kojoj se nalaze nego ikada dosada i pozivaju sve iz Srebrenice gdje god se nalaze da izvade lične karte i glasaju za Bošnjaka na izborima 2020 godine.

Također pozivaju sve Bošnjake iz Srebrenice da zbiju svoje redove zarad budućnosti.
Srebrenica je uvijek bila grad svih dobronamjernih ljudi kao što će biti i 2020. godine kada Bošnjak ponovno bude na čelu naše općine.

Nedib Smajić
Predsjednik SO Srebrenica

Hamdija Fejzić
Zamjenik načelnika općine Srebrenica“, navedeno je u saopštenju.