Fudbaler iz Šekovića prekršio rješenje o izolaciji

Ilustracija

PU Zvornik izdala je saopštenje za javnost u kome navodi da je u Šekovićima evidentirano krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije“. U saopštenju se navodi :

Policijski službenici Policijske stanice Šekovići, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli su do saznanja da je I.N. iz Šekovića, nastupao na fudbalskoj utakmici koja se održala u Šekovićima, 08.11.2020. godine, iako je posjedovao rješenje o izolaciji izdato od strane opštine Šekovići.

Po prijavi su postupili policijski službenici PS Šekovići koji su o svemu obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Povodom ovog saopštenja kontaktirali smo Uglješu Stojanovića, ispred Javne ustanove „Dom zdravlja Srebrenica“  koji nam je rekao  sljedeće:

„Nepoštovanjem mjera kućne izolacije dovodite u opasnost sve ljude sa kojima ste u kontaktu. Svako ko prekrši mjere koji su mu određene, radi suprotno kodeksu ponašanja i smjernica Instituta za javno zdravstvo. Apelujemo na sve da se pridržavaju mjera u situaciji epidemije jer će se tako spriječiti širenje korona virusa“ , izjavio je Stojanović.

I iz Policijske uprava Zvornik još jednom apeluju na građane da se ponašaju odgovorno i da poštuju zaključke Republičkog štaba za vandredne situacije i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kako bi spriječili da neodgovornim ponašanjem ugroze svoje ali i zdravlje drugih ljudi.