SAOPŠTENJE ZA JAVNOST NAČELNIKA SRĐANA RANKIĆA!

Srđan Rankić

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić pokrenuo je danas, po blagoslovu mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, inicijativu za izgradnju Sabornog hrama i centralnog spomen obilježja za žrtve genocida nad srpskim narodom opštine Bratunac i srednjeg Podrinja kroz cijeli 20. vijek. Načelnik je najavio donošenje Odluke o izmjeni Regulacionog plana za naseljeno mjesto Bratunac, gdje će se izgraditi pomenuti hram i obilježje.

„Hram će biti izgrađen u centru grada i predstavljaće svojevrsni spomenik svim našim mučenicima postradalim samo zato što su bili pravoslavni Srbi, i biće simbol vaskrsenja srpskog naroda. Nakon nemilih događaja od prethodne subote, kada je na neprimjeren i vandalski način porušen pravoslavni hram Usjekovanja glave svetog Jovana Krstitelja u Konjević Polju na ovom području, a i šire, došlo je do opravdanog ogorčenja naroda i nažalost, do potencijalnih međunacionalnih tenzija. Svemu tome doprinijele su i izjave bošnjačkih političara. Euforija i oduševljenje zbog rušenja pravoslavnog hrama nije pravi način odnosa prema ovoj delikatnoj situaciji. Pravi izazov je zajedno izgrađivati i služiti napretku, a ne rušiti, a naročito ne vjerske objekte“- istakao je Rankić.
Načelnik je rekao da su ovi događaji osnažili i ujedinili srpski narod u borbi za istinu i pravdu.
„Svi ćemo zajedno izgraditi novi hram koji će vaskrsnuti na ljubavi, jedinstvu i ponosu srpskog naroda i koji niko neće moći srušiti“ – poručio je načelnik Rankić, i dodao da ga posebno raduje činjenica da se nakon subotnjih događaja javio veliki broj ljudi, koji žele da poklone svoju zemlju za gradnju hrama na novoj lokaciji, ali i da pomognu na svaki drugi način.
Zahvaljujući se svima, Rankić je istakao da je za izgradnju ovog veličanstvenog hrama jutros dobio blagoslov od mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma i da se u realizaciju kreće od ovog trenutka.
„Jutros je opština Bratunac otvorila namjenske račune za uplatu sredstava, te svako ko želi da pomogne neka to učini od ovog trenutka direktnom uplatom na račun, kampanjom prikupljanja sredstava, širenjem informacija o izgradnji hrama, donatorskim večerima, kreiranjem trajnih naloga ili na način koji to smatra svrsishodnim kako bi se u realizaciju ove Bogom nadahnute i blagoslovene izgradnje krenulo što prije.“
Sredstva se mogu uplatiti na sljedeće brojeve računa:
-Račun u konvertibilnim markama: 5620038166039244
-Devizni račun:
IBAN: BA395620038166039923
SWIFT BIC: RAZBBA22
Za sve dodatne informacije, kao i bilo kakvu pomoć, možete se obratiti direktno u opštinsku upravu u Bratuncu na telefon +387 (0)56 410-176 ili na elektronsku adresu: nacelnik.opstinabratunac@gmail.com
Srđan Rankić
Načelnik opštine Bratunac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *