Saopštenje Udruženja „Forum žena“ iz Bratunca

Udruženje “Forum žena“ Bratunac je 20. i 21. februara 2021. godine u Bratuncu i Milićima organizovalo dvije radionice za mlade iz četiri opštine regije Birač.

Kroz projekat “Mirovna politička akdemija za mlade regije Birač“ organizovane su dvije radionice za tridesetak mladih iz Bratunca ,Srebrenice,Milića I Vlasenice .

Radionice na teme “Vještine aktivnog slušanja I samopropitivanja “ su omogućile mladima da dobiju uvid u sopstvene obrasce ponašanja te korišćenje verbalnih I neverbalnih načina komunikacije u težnji ka međusobnom razumijevanju. Kroz interaktivni rad učesnici/ce radionica su imali priliku da ,pored verbalnih I neverbalnih načina komunikacije usvoje znanja I vještine iz oblasti : greške u komunikaciji ,dvosmjerna komunikacija ,komunikacija I agresija ,introspekcija ,aktivno slušanje I “JA -govor”.

Projekat “Mirovna politička akademija za mlade regije Birač “ se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)