Saopštenje PU Zvornik povodom akcije ,,Odnos vozač-pješak“

Policija_foto_ilustracija

Prenosimo vam kompletno saopštenje PU Zvornik.

Tokom akcije „Odnos vozač-pješak“ sankcionisan 461 učesnik u saobraćaju

Policijska uprava Zvornik je u periodu od 09. do 13. decembra ove godine, sprovela regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu „Odnos vozač – pješak i i kontrolu pješaka učesnika u saobraćaju.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su evidentirali 461 prekršaj počinjen prilikom kontrole vozača i pješaka. Ukupan broj sankcionisanih vozača zbog ugrožavanja pješaka je 341, a broj evidentiranih prekršaja počinjenih od strane pješaka je 120.

Prilikom preduzimanja pojačanih aktivnosti u sklopu navedene akcije, policijski službenici su na području Srebrenice, lišili slobode E.M. iz Srebrenice, koji se u svojstvu pješaka kretao kolovozom pod dejstvom alkohola. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da imenovani posjeduje 3,49 g/kg alkohola u organizmu.

Policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem pojačanih aktivnosti s ciljem poboljšanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju oprez i poštuju saobraćajne propise, kako bi svoju bezbjednost podigli na što veći nivo i spriječili neželjene posljedice.

PORTPAROL

Miljan Bobar