Saopštenje PU Zvornik: Iz saobraćaja isključeno 74 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Policija

Dobili smo saopštenje Policijske uprave Zvornik, koje vam prenosimo.

Policijska uprava Zvornik realizovala je proteklog vikenda regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje u okviru koje je kontrolisan 417 učesnik u saobraćaju.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, 408 je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 74 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kod deset vozača utvrđena je količina alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, dok su sankcionisana 4 vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Za vrijeme sprovođenja akcije pojačane kontrole saobraćaja sankcionisano je ukupno 144 učesnika u sabraćaju od čega je njih 66 sankcionisano po osnovu činjenja drugih prekršaja po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

NAČELNIK PU

Aleksandar Vasiljević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *