SAOPŠTENJE MOMČILA CVJETINOVIĆA PREDSJEDNIKA OO SDS SREBRENICA

Dobili smo saopštenje Momčila Cvjetinovića, predsjednika  OO SDS Srebrenica.

U vezi sa saopštenjem kluba odbornika Koalicije „Moja adresa: Srebrenica“ u kome optužuju, kako kažu, „stalne pokušaje političke destabilizacije u Srebrenici u režiji lokalnog SDS na čelu sa Momčilom Cvjetinovićem i medijskog portala „Despotovina“, želim, i ovog puta, iznijeti svoj stav.

Drago mi je da sam svrstan u red, sada već kolosalnog portala „Despotovina“ od strane politički suprotstavljenog probosanskog bloka u Srebrenici. Nije mi drago što pojedinci iz, kako sebe nazivaju, probosanskog bloka, mogu neograničeno negirati Republiku Srpsku, negativno komentarisati sveštena lica Srpske pravoslavne crkve, napadati ih, vrijeđati načelnika Mladena Grujičića, napadati “Despotovinu“ i slično. Napadi na mene nikada nisu prestajali i teku od 1990.g. Ovaj Vaš „uspjeh“ trenutno je moguć jer imate bezrezevnu podršku koalicionog partnera iz reda srpskih stranaka s kojim ste potpisali Sporazum o učešću i podjeli vlasti. Vi ste jedni drugima dovoljni već osamnaest godina. U Vašim kombinatorikama nema SDS, ali nema ni nekih drugih srpskih stranaka, koje nisu potrčale na Vaš mig. E, to je najveći politički uspjeh „probosanske koalcije“. Ako ne možete pobijediti, možete podijeliti i zavaditi srpske političke stranke i nastaviti politiku proizvedenu nakon Drugog svjetskog rata.

Ja, Momčilo Cvjetinović, jesam zatražio glasanje o povjerenju gospodinu Ćamilu Durakoviću, predsjedniku SO Srebrenica, ali, ne zato što mu je to predsjedavanje omogućeno Sporazumom SNSD – bošnjačke stranke, Statutom i Zakonom, ne zato što je Bošnjak i što je musliman, već zbog toga što svojim djelovanjem to ne zaslužuje. Ako neke poruke iz predizborne kampanje poslane sa federalnih medija i mogu razumjeti, sada ne mogu razumjeti jer stižu od predsjednika SO Srebrenica. Takvog predsjednika ne prihvatam! Očekujem da će to shvatiti i u SNSD.

O srpskim nacionalnim interesima, samo nemojte, molim Vas, Vi iz Koalicije, govoriti meni, dovoljan sam sam sebi, jer:

„Spuštavah se ja na vaše uže,

Umalo se uže ne pretrže;“

(Njegoš)

Moje demokratsko odborničko pravo da predlažem i glasam, Vi tumačite kao „buđenje ratnih političkih ideologija“. Konačno ste me zadržali na Vašem terenu! Nedostaje još samo jedan pojam. Brine me što nije u naslovu Vašeg saopštenja.

Vaši napadi na Despotovinu i mene, upućeni sa iste „adrese“, vjerujte, stižu na istu adresu!

Momčilo Cvjetinović, predsjednik OO SDS i

odbornik u SO Srebrenica