Šahisti Bratunca ponovo treći na prvenstvu Republike Srpske

05.10.2020 Piše: urednik

U prethodnih pet dana u Banji Dvorovi kod Bijeljine održano je takmičenje šahovske Prve lige Republike Srpske. Ekipa ŠK Bratunac u muškoj konkurenciji ponovo je, kao i prošle godine, osvojila treće mjesto među deset timova.

Bratunački šahisti savladali su u prvom kolu ŠK Svetozar Gligorić iz Bijeljine (3,5-2,5), potom ŠK Ozren iz Petrova (5-1), pa je uslijedio poraz od Mladosti iz Gaka (0,5-5,5) i remi sa ekipom Gorski Termag iz Rogatice, u petom kolu bolji su bili od ŠK Mladost iz Teslića (3,5-2,5), zatim je remizirano sa kasnijim šampionom OŠK 9. Januar iz Foče, a treće mjesto donijela je pobjeda nad Rudarom iz Prijedora u završnoj rundi (4-2).

Kao što je navedeno, OŠK 9. Januar osvojio je prvo mjesto, dok je druga završila ekipa Mladosti iz Rogatice.

Klub iz Bratunca nastupio je u sljedećem sastavu: Jovan Radlovački, Marko Stojanović, Željko Jovanović, Jovica Mitrović, Đorđe Stojanović, Petar Savić i Milorad Stanojević. Najviše bodova osvojio je Đorđe Stojanović, koji je pobijedio 4 puta, 2 puta remizirao i jednom izgubio, za ukupno 5,0 bodova.

Šahovski klub Bratunac osnovan je 2013. godine. Dvije godine je bio član Premijer lige Bosne i Hercegovine, a dva puta je osvojio najmasovnije takmičenje u Republici Srpskoj - Kup.

Čestitamo šahistima na dobrom rezultatu.

Piše: M.V.