Rudnik olova i cinka Sase: Pomoć školi u Sasama

01.11.2018 Piše: urednik

"U sklopu projekta pomoći lokalnoj zajednici, u cilju promocije društveno odgovornog poslovanja kompanije „Gross“ d.o.o. Gradiška, te razvoja i unaprijeđenja obrazovanja i vaspitanja na teritoriji opštine Srebrenica, a u saradnji sa rukovodstvom „Prve osnovne škole“ Srebrenica, ustanovljena je potreba za zamjenom dotrajalog šporeta na čvrsto gorivo (drva) u Područnom odjeljenju u Sasama.

Zbog nedostatka finansijskih sredstava, šporet na koji su se grijali učenici ovog područnog odjeljenja, godinama je korišten, te je bio dotrajao i nije koristio svojoj svrsi, pa je stoga bila potrebna njegova zamjena. Uvidjevši da se radi o velikom problemu, koji škola nije u stanju sama da sanira, pogotovo iz činjenice da se približava zimski period, odlučili smo da kupimo savremenu peć – kamin sa pratećom opremom i istu doniramo Područnom odjeljenju „Prve osnovne škole“ Srebrenica u Sasama, kako bi se riješilo grijanje učionice u kojoj boravi pet mališana sa svojom učiteljicom.

Učiteljica i učenici su oduševljeni poklonom i izrazili su zahvalnost na donaciji, a osmjeh na njihovim licima bio je naša nagrada i podstrek za dalje humanitarne akcije", navedeno je na sajtu Gross doo.