ROCK SOLID BIRAČ: Uskoro škola rocka za mlade iz Birča!

15.06.2020 Piše: urednik

Današnju emisiju „Dobar dan, regijo“ smo posvetili rok školi za mlade, Rock Solid Birač, u kojoj će mladi iz Bratunca, Srebrenice, Milića i Vlasenice imati priliku da nauče da sviraju gitaru, bas gitaru, bubnjeve, klavijature, solo pjevanje, ali i da usavrše već postojeće vještine. Rock Solid Birač realizuje Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ zahvaljujući podršci programa BHRI, koji sprovodi Međunarodna organicacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Današnji gosti UPSMedia radija bili su Bogdan Prodanović, gitarista i Branko Šarac, frontmen i gitarista grupe Gnijev Anđela iz Bratunca. Svirali su i i dalje sviraju širom bivše SFRJ, a stalni su gosti Moto-skupova širom BiH i Srbije, kao i jedne od najpoznatijih gitarijada u regionu, Zaječarske gitarijade. Iza sebe imaju preko 15 autorskih singlova, što govori o nivou njihovog umjetničkog izraza. Osim današnjih gostiju UPSMedia radija, predavači Rok Solid Birač će biti i Dragoslav Šarac, basista i Dušan Matić, bubnjar ovog rok sastava iz Bratunca, koji će biti mentori polaznicima škole. O čtavom događaju naši gosti kažu:

„Mislim da je prvi put ovako nešto da se dešava u Bratuncu. Rok škola će omogućiti svima koji nisu imali prilike da razviju svoj talenat, a koji se tiče solo pjevanja ili sviranja nekog od ponuđenih instrumenata. Nas četvorica već imamo iskustva pri davanju privatnih časova tako da mislim da neće biti problem da časove održavamo i ovako većem kolektivu. Do 20. juna je otvoren konkurs, već imamo veliki broj zainteresovanih i mogu vam reći da željno iščekujemo naše buduće učenike.“, rekao je Branko Šarac.

Bogdan Prodanović, gitarista grupe Gnijev Anđela, kaže da je poenta u tome da se, zavisno od broja učesnika, napravi što više bendova koji će moći da nastave sa sviranjem i nakon završetka škole.

„U Bratuncu i Srebrenici postoji mnogo talentovane omladine koja već svira neki instrument, a pouzdano znam da oko pet djevojčica iz Bratunca posjeduju vrhunske vokalne sposobnosti. Mislim da je Rok Solid Birač, rok škola idealan način da se ti talenti prošire, a kod nekih i tek prepoznaju, jer smo tu da mlade od 12 do 30 godina naučimo osnovama sviranja, ali i uvođenja u rok’n’rol kao posebnu vrstu ideologije i umjetničkog pravca.“, zaključuje Prodanović.

„Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ je inicijator ovog programa koji se zasniva na našem opredjeljenju da promovišemo rok, ali i alternativne muzičke pravce, što zna svako ko prati naš muzički program. Naš UPSMedia radio namjerava da u saradnji sa muzičarima Gnijeva anđela koji su jedan od simbola Bratunca radi na uspostavljanju centra u kojem mladi muzičari sa našeg područja mogu dobiti podršku – od produkcije do postprodukcije“- rekla je Anđelija Arsić, PR Rock Solid Birač.

Ovom prilikom UPSMedia i Gnijev anđela pozivaju sve zainteresovane da se prijave na učešće u rok školi, jer je ovo idealna prilika da se otvore nove mogućnosti, nauče nove stvari i upoznaju novi ljudi. Za sve iz susjednih opština prevoz na časove u rok školu biće besplatan. Prijave traju do 20.06.2020, ne propustite priliku i prijavite se!