Retrospektiva prvog dijela sezone sa Željko Lazićem

23.11.2020 Piše: urednik

U našoj radio emisiji Tema dana razgovarali smo sa predsjednikom Bratstva, Željkom Lazićem. Napravili smo retrospektivu prvog dijela sezone bratunačkog kluba u Drugoj ligi Republike Srpske ,,Istok''. U prvih 15 kola, Bratstvo je osvojilo 18 bodova i nalazi se na 13. poziciji, sa istim brojem bodova kao i Romanija, koja je mjesto iznad.

- Prije početka sezone planirali smo da osvojimo između 21 i 24 boda. Svakako da nismo u potpunosti zadovoljni, ali ono što može da nas raduje jesu dvije pobjede na kraju polusezone. Izdvaja se ona u Vojkovićima protiv Famosa, koji je sigurno jedna od najboljih ekipa u ligi. Treba reći da smo u tom duelu nastupili sa podmlađenim sastavom. Ako se vratimo na početak sezone, desio se poraz kod kuće u prvom kolu od Ilićke, tima od koga smo sigurno bolji. Nakon toga, morali smo da se pojačamo, jer je i prelazni rok produžen zbog cjelokupne situacije. Tada smo vezali nekoliko trijumfa na domaćem terenu. Međutim, uzdrmao nas je poraz od Mladosti iz Rogatice na domaćem terenu u drugom dijelu polusezone. Mislim da smo ih potcjenili i to nas je koštalo sva tri boda, a poslije toga nismo mogli da se oporavimo 15 dana. Bilo je jako teško doći do bodova na strani tokom cijele jeseni. Na kraju smo pobijedili, već pomenuti, Famos na strani i Miliće u Bratuncu. Moramo istaći da su naše mlađe selekije imale odlične nastupe. Smatramo da su i pioniri i kadeti odavno prerasli rang u kojem se takmiče - rekao je naš gost.

Dotakli smo se i planova za drugi dio sezone.

Mi ćemo napraviti analizu dosadašnjeg učinka. Sigurno je da su nam potrebna određena pojačanja. Mislim da nismo bili dovoljno spremni i da nas je to koštalo određenog broja bodova. Ako pogledamo Guber, njihova ekipa je bila veoma spremna i to se odrazilo na rezultate. Prvo ćemo razgovarati sa novim opštinskim rukovodstvom, jer znate da mi zavisimo od sredstava koje Opština odvaja za sport i kulturu - zaključio je Željko Lazić.

Nakon zimske pauze Bratstvo će u prvom kolu nastavka gostovati Ilićki u Brčkom.

Piše: M.V.