Zaplet u slučaju otmice male Maše

Otmičar male Maše, Sebastijan Branšu izjavio je na suđenju da nije kidnapovao djevojčicu, već da je imao dogovor sa roditeljima da je uzme na nekoliko dana.

Branšu je, naime, tvrdio da je sa Mašinim roditeljima Mirjanom i Damirom Prenkovićem imao dogovor da je pozajmi na sedam dana, kako bi je u Francuskoj podmetnuli na DNK analizu za utvrđivanje očinstva umjesto unuke njegove supruge Aleksis Gorin Branšu. Sebastijan je čak rekao i da su majci prije “uzimanja” djeteta na parkingu dali 1.800 evra, pišu „Večernje novosti“.

Iznoseći odbranu na kraju suđenja optuženi za otmicu je ispričao da je njihov kućni prijatelj Odan preko sajta “Bejbi bum” kontaktirao sa Prenkovićima, a onda su sa njima oko “iznajmljivanja” Maše razgovarale Aleksis i njena ćerka Emelin. Sadržina tih poruka se, kaže, ne sjeća.

„Poslata nam je poruka da 13. marta dođemo u ‘Maksi’ da se vidimo sa majkom. Tamo smo je našli i ona je mojoj supruzi rekla da je pratimo pokazujući rukom pravac. Napolju u ulici mi je dala znak da uzmem dijete, a potom ga pustila. Gospođa Prenković je sama pala i izmislila povrede, jer da sam je gurnuo, jaja koja je nosila razbila bi se na drugom mjestu“, ispričao je otmičar.

Na pitanje zastupnika porodice Prenković zbog čega nisu poveli i majku u Francusku, ukoliko je već postojao dogovor, Sebastijan je kazao da je Mirjana imala probleme, jer se razvodila od muža, što je, kako je objasnio, napisala i na svom Facebook profilu.

Presuda se očekuje u septembru, za kada su zakazane i završne riječi.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je u septembru prošle godine optužnicu protiv troje francuskih državljana zbog sumnje da su 13. marta na Banovom Brdu u Beogradu oteli dvogodišnju djevojcicu Mašu iz ruku njene majke.

Sumnja se da je malu Mašu iz ruku majke oteo Sebastijan Branšu Mišel i odnio je u vozilo u kome ga je čekala Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Vozilom su se uputili ka graničnom prelazu, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je djevojčicu presvukla i promenila joj frizuru kako bi izgledom podsećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu.

Nakon otmice otmičari su se sa otetim djetetom uputili u pravcu graničnog prelaza radi bjekstva iz Srbije.

Međutim, na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci, nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u potjeri koja je nakon toga uslijedila policija ih je sustigla neposredno prije isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i lišila slobode.

Djevojčica je nakon toga vraćena roditeljima.

izvor:

mondo.ba