U nedjelju regata za osobe sa invaliditetom „Drina nas spaja“

regata drina nas spajaU nedjelju, 30. jula, biće održana regata za osobe sa invaliditetom koja kreće od Etno sela Vrhpolje (opština Ljubovija) do Rajske plaže (opština Bratunac).

Regatu organizuje sportsko rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom „Sve je moguće“ u saradnji sa opštinama Ljubovija i Bratunac i podrškom brojnih prijatelja manifestacije, Etno selom Vrhpolje, TV Studio B, turističkim organizacijama Ljubovija i Bratunac, Rafting klubom „Drinska regata“, Srpskim spasilačkim timom, Srpsko-ruskim humanitarnim centrom iz Niša i Nacionalnim timom Crvenog krsta Srbije za djelovanje u nesrećama.

Regata pod simboličnim nazivom „Drina nas spaja“ organizuje se po četvrti put.

„Mi ovu regatu organizujemo zajedno sa opštinom Ljubovija, učesnici dolaze već u petak, gdje će da kampuju na strani Srbije. Ovo je jedina regata ove vrste u regiji i ja zaista želim da se zahvalim našim kolegama iz Srbije, Ljubovije, što su prepoznali ljepotu Drine i što su baš nas odabrali kao saradnike“, izjavio je gostujući na našem radio-programu Miodrag Lončarević, direktor TO Bratunac.

Iz Udruženja „Sve je moguće“, saopšteno je da će na regati biti prisutni najuspješniji paraolimpijci, kao i učesnici iz Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Švedske, Grčke, Rusije i svih gradova Srbije (osobe sa invaliditetom i njihovi pratioci).

Prema planu, regata iz Etno-sela Vrhpolje treba da startuje u 10 časova, a oko 14 sati biće organizovan doček na Rajskoj plaži, uz ručak i ostale aktivnosti.