Sazvao hitnu konferenciju za štampu i objavio…

DRUGI SVJETSKI RAT JE ZAVRŠEN! Iznenađujući potez gradonačelnika Zagreba Milana Bandića…

Gradonačelnik Zagreba na bombastično sazvanoj vanrednoj konferenciji za novinare saopštio da je Drugi svjetski rat završen, te da se on i njegova koalicija zalažu za zajedništvo.

On je pozvao građane da prošire tu vijest i da se u skladu s tim nastave da ponašaju.

Hrvatski mediji su obraćanje Bandića najavili kao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je trebalo da objavi“ekskluzivnu vijest od velike važnosti za RH“.

Umjesto bitne informacije, Bandić je objavio da je Drugi svjetski rat zvanično završen.

On je odbio da odgovara na pitanja novinara, rekavši da se radi o istorijskom danu, najvažnijem danu, o proglasu.

„Poštujte instituciju budućeg premijera i zagrebačkog gradonačelnika. Imate tu u prostoriji sokiće, krekere i proglase“, rekao je Bandić.

„Ovo radimo zbog onih koji nas pokušavaju zatucati. Danas ću pročitati proglas. Ovim obavještamo sve Hrvate. Drugi svjetski rat je završen. Iako se čini da za objavom te očite istine nema potrebe, hrvatska stvarnost nas demanuje iz dana u dan. Pozivamo sve da odmah tako i počnu da se ponašaju. Pozivamo sve da među sobom, jedni drugima, proširimo tu radosnu vijest – Drugi svjetski rat je završio, i napokon krenimo naprijed, a ne nazad“, poručio je Bandić.

Napomenuo je da je o ovome razmišljao posljednja tri mjeseca da li da napravi ili ne, i na kraju odlučio, nakon savjetovanja s ljudima kojima vjeruje, da to učini.

Dodao je da je Drugi svjetski rat bio antifašistički, bez koje Hrvatske ne bi bilo, pa ni Domovinskog rata. Sve to je završeno, rekao je Bandić i dodao:

„Moja koalicija zagovara zajedništvo. Tuđman u ratu, Bandić u miru. Ja zagovaram zajedništvo. Jedini to mogu napraviti u Hrvatskoj. Svojim radom, svojom odlučnošću“.

izvor:

mondo.ba