Sajam poljoprivrede i privrede u Vlasenici bez stočne izložbe zbog zaraze stoke

U Vlasenici je danas održan sastanak Organizacionog odbora 2. Sajma poljoprivrede i privrede Vlasenica 2016. Na današnjem sastanku odlučeno je da se ne organizuje stočna izložba.

„Nažalost imamo situaciju pojave zaraznih bolesti kod stoke. Na području opštine Vlasenica se pojavila zaraza „plavi jezik“ kod ovaca. Stočne izložbe na Sajmu neće biti i postupićemo kao i organizatori sajmova u Rogatici i Bijeljini gdje je takodje izložba izostala“, rekao je Slaviša Mazić, član organizacionog odbora 2. Sajma poljoprivrede i privrede Vlasenica 2016.

Pored otkazivanja stočne izložbe pripreme za sajam protiču očekivanim tokom. Prema riječima organizatora već postoji veliko interesovanje izlagača.

„Promotivni materijal ćemo početi da djelimo od sledeće sedmice, a takodje ćemo organizovati i promocije u Zvorniku, Bijeljini i drugim gradovima Republike Srpske. Trenutno smo u fazi dogovaranja tema sa poljoprivrednim proizvodjačima koje će biti obradjivane na stručnim predavanjima“, rekao je Branislav Tanasijević, član Organizacionog odbora i projekt-menadzer organizacije CARE International.

Sajam poljoprivrede i privrede Vlasenica 2016 će biti održan 12. 10. 2016.