Preminula Milka Canić

Poslije duge i teške bolesti preminula je Milka Canić, dugogodišnji supervizor popularnog kviza „Slagalica“.

Mjesto i vrijeme sahrane biće naknadno objavljeni, javlja RTS.

Rođena je 18. jula 1944. godine. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Od 2002. je supervizor u kvizu „Slagalica“ i autor je brojnih udžbenika. Milka Canić radila je kao profesorka srpsko-hrvatskog jezika u Prištinskoj gimnaziji, zatim u Vojnoj gimnaziji u Beogradu, kao i u XV beogradskoj gimnaziji, a od tada i kao lektor.

Posebne simpatije javnosti pobrala je kratkim nastupima u pomenutom kvizu, gde je u jednom periodu, osim neizostavnog pozdrava „Dobro veče“, s gledaocima dijelila i mudre misli i opažanja.

Iako se nije često pojavljivala u medijima, Milka je prije nekoliko godina govorila za RTV „Vojvodina“ o tome kako je došlo do toga da se jedno obično “dobro veče“ toliko popularizuje i postane njen zaštitni znak.

Olivera Kovačević, urednica Zabavnog programa RTS-a, u izjavi za „Blic“, kazala je:

„Milka Canić je do posljednjeg dana, iako bolesna, radila kao stručni konsultant Slagalice. Prema svima nama koji smo joj bili kolege bila je predusretljiva, dobra i uvek na usluzi. Ona je jedna od posljednjih bardova Televizije Beograd koja je svoje znanje, svoju stručnost i svoj veliki rad ugradila u temelje RTS-a. Svi ćemo se Milke sjećati kao velikog čovjeka i divne žene“ poručila je Olivera Kovačević.

Izvor: B92