Odluka suda: Pas Meda je kriv, mora da se seli!

Neobičan slučaj u hrvatskom pravosuđu – pas osuđen zbog glasnog lajanja!?

Meda će morati da pronađe drugi smeštaj, možda i drugu porodicu. Jer, komšinica, koja je tužila, njegovog vlasnika zbog „preglasnog lajanja“, dobila je slučaj na sudu u Puli!

Ovaj krajnje neobičan sudski slučaj pobudio je interesovanje medija u Hrvatskoj, a danas je dobio epilog. Bar prvu epizodu.

Dakle, pred Opštinskim sudom u Puli, Anton Šimonović je u ime svog psa Mede, odgovarao po tužbi komšinice zbog glasnog lajanja i stvaranja buke, koja je za nju neizdrživa.

Na kraju je sud presudio da pas, lajanjem, zaista izaziva veliku buku i uznemirava komšinicu, pa će morati da bude preseljen na drugu lokaciju.

„Jutarnji list“ prenosi da je problem u tome što je Šimonović na suđenju zahtevao da se na kuću komšinice postave merači buke, ali ona to nije dozvolila, pa nije ni poznato koliko je pas zaista bučan.

Komšinica, po imenu Vesela Vukotić, bila je neumoljiva, a odluka suda je rasplakala gazdu psa, koji je najavio da će se žaliti drugostepenom sudu.

Inače, komšinica je tražila i odštetu zbog „duševnih bolova“ uzrokovanih Medinim lajanjem. Tražila je tražila 10.549 kuna (oko 172.000 dinara). Sud je taj zahtev odbio.

izvor:

mondo.ba