Lažni inspektor od starice iznudio 1.900 KM

Marinko Galić iz Prijedora, koji se lažno predstavljao kao policijski inspektor, uhapšen je zbog sumnje da je u dva navrata iznudio oko 1.900 maraka od starice M. K. (79) iz Prijedora.

Iza rešetaka je završio i njegov pomagač i sugrađanin Miroslav Kljajić, piše „Glas Srpske“. Starica je ispričala da je sve počelo prije mjesec, kada joj je mladić, za koga se kasnije utvrdilo da je Kljajić, prodao gasni pištolj.

„Nakon što je kupila oružje, kod M. K. je 18. avgusta došao njoj nepoznati muškarac i predstavilo se kao „policijski inspektor Marjanović“. Starici je ispričao da ju je neko prijavio da puca iz pištolja i pitao je ima li oružje. Ona je rekla da ima i predala mu gasni pištolj. Međutim, nakon nekoliko dana on je došao ponovo i zatražio od starice da mu da 700 maraka kako ne bi protiv nje pisao prijavu. Starica mu je dala novac, a on joj je vratio pištolj. Istragom je utvrđeno da je taj inspektor Marjanović u stvari osumnjičeni Galić“, kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, lažni „inspektor Marjanović“ kod starice je ponovo došao 30. avgusta, kada joj je rekao da mora pretresti kuću.

„Kada je pronašao isti pištolj koji joj je ranije vratio, od starice je tražio da mu da 600 evra ili će je prijaviti za nelegalno držanje oružje. Starica mu je dala novac, ali je, kako je rekla, shvatila da tu nisu čista posla, pa je sve prijavila policiji. Nakon toga ubrzo su otkriveni i uhapšeni Galić i Kljajić. Utvrđeno je da su se oni dogovorili da prevare staricu jer su znali da želi kupiti pištolj pošto se boji da bude sama“, rekao je izvor blizak istrazi.

Iz CJB Prijedor je saopšteno da su osumnjičene uhasili 1. septembra i da su oni ispitani. Kazali su da će protiv njih nadležnom tužilaštvu podnijeti izvještaj koji će ih teretiti za prevaru i iznudu.

izvor:

mondo.ba