Inspektorica SIPA-e lišena slobode zbog lažnog prijavljivanja

Inspektorica SIPA-e Dženana Omerhodžić lišena je slobode pod sumnjom da je izvršila kazneno djelo lažnog prijavljivanja. Omerhodžić (1978.), uposlena u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu SIPA, u činu višeg inspektora u Odsjeku za ratne zločine, lišena je slobode po nalogu Tužilaštva BiH.

U okviru istrage, prikupljeni su dokazi da je osumnjičena lažno prijavila tužioca Tužilaštva BiH i svog kolegu inspektora u SIPA-i za uzimanje mita.

Provedenom istragom prikupljeni su dokazi da je osumnjičena poslala lažnu anonimnu prijavu kojom je htjela nanijeti štetu svojim kolegama, kao i predmetu za ratne zločine na kojem rade. Opširnije čitajte na www.klix.ba

Ova akcija Tužilaštva BiH i SIPA-e pokazuje odlučnost institucija da se suprotstave bilo kakvim nezakonitostima i zloupotrebama u policijskim agencijama, navodi se u saopćenju za javnost.

Osumnjičena će tokom dana biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će je ispitati i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu. Tekste preuzet sa portala www.klix.ba