Mjesto u idealnoj petorci rumunske lige postalo rezervisano za Nikolu Gajića!

Nikola Gajić nastavio je sa odličnim nastupima u košarkaškoj ligi Rumunije. U dva meča , koji su odigrani u prethodna dva dana, on je ostvario prosječan indeks 25,5, što mu je donijelo izbor u idealni tim treći put uzastopno. Jedini je kome je to pošlo za rukom tokom ova tri ,,balona“. U pobjedi njegovog Temišvara nad ekipom Atletik Neptun iz Konstance (81:57) Gajić je postigao 19 poena, uhvatio 7 skokova, 4 puta asistirao i ,,ukrao“ 2 lopte (indeks 28), dok je u porazu od favorizovanog Voluntarija (62:87) ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 11 skokova (indeks 23).

Read more

Gajić nastavio sa sjajnim izdanjima!

Nikola Gajić je uhvatio pravu formu i nosi svoj tim Temišvar ka plej-ofu rumunske lige. U današnjem ubjedljivom trijumfu nad Atletik Neptunom iz Konstance 81:57, košarkaš iz Bratunca je postigao 19 poena, uhvatio 7 skokova, 4 puta asistirao i ,,ukrao“ 2 lopte. Sve ovo je bilo dovoljno za indeks 28 i epitet najkorisnijeg igrača meča.

Read more

Dvije medalje za Dejana Vitora na Kupu Vojvodine!

Dejan Vitor, karatista i trener KK Miloš Delić iz Bratunca, nastavlja sa odličnim rezultatima u ovoj godini. On je na Kupu Vojvodine došao do nove dvije medalje. U borbama pojedinačno stigao je do bronzanog odličja, a u borbama ekipno do zlatne medalje. Dejan je takmičar i kluba Borac Šajkaš 021 iz Novog Sada.

Read more

Osamdeseta godišnjica početka Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji

Danas se navršava tačno osam decenija od napada nacističke Njemačke na Kraljevinu Jugoslaviju. U ranu zoru 6. aprila, bez objave rata, njemački ,,Luftvafe“ je zasuo bombama veliki broj gradova, a krenula je i invazija kopnenim putem. Na meti bombardera je naročito bio Beograd, gdje je stradalo oko 10.000 ljudi, a gađani su i Niš, Leskovac, Novi Sad, Banja Luka, Sarajevo, Mostar…Pored ljudskih žrtava u Beogradu je uništen i veliki dio kulturne baštine, naročito Narodna biblioteka Srbije sa stotinama hiljada knjiga.

Read more

Kreće sa radom ,,Marčeta tim“ u Vrhpolju, Šarčević u Partizanu!

Izvještavali smo prethodnih dana o pripremama boksera Partizana i Kuma u etno selu ,,Bok“. Uz treninge finaliziran je i dogovor o pokretanju bokserskog kluba, koji će početi sa radom 13. aprila u sklopu ,,Marčeta tima“ i biće stacioniran u Vrhpolju. Treninge će voditi Siniša Lopatić, glavni trener bratunačkog BK Kum. Takođe, mladi bokser iz Bratunca Tihomir Šarčević nastupaće za Partizan.

Read more

Maestralni Nikola Gajić nosio Temišvar do trijumfa!

Košarkaš iz Bratunca Nikola Gajić nastavlja sa odličnim izdanjima u prvenstvu Rumunije. Sa dabl-dabl učnikom, 25 poena – 13 skokova i indeksom korisnosti 28, bio je najzaslužniji za trijumf njegovog Temišvara nad ekipom CSU Sibiu. Klub iz Banata slavio je sa 80:76 i ostao u dobroj poziciji za plasman u plej-of sa skorom 9-8, što je trenutno dovoljno za sedmu poziciju na tabeli.

Read more