Zvornik: Požar izbio prilikom loženja vatre

pozar vatrogasciBračni par Mihajlo (89) i Jelisavka (88) Petrović iz sela Trnovica kod Zvornika smrtno su stradali juče ujutro kada je požar zahvatio njihovu trošnu kuću.

Po gašenju vatrene stihije, u kući su otkrivena dva ugljenisana tijela koja su naknadno identifikovana. Požar je izbio u 6.10 časova, a sumnja se da je do zapaljenja došlo prilikom loženja vatre u šporetu.

Komšije koje su uočile kuću u plamenu odmah su pozvale vatrogasce i policiju. Po dolasku na lice mjesta, požar je već bio zahvatio veći dio objekta.

„Kad smo stigli, krov je već bio potpuno izgorio, a vatra je bila zahvatila i ostatak kuće. Komšije vjerovatno nisu odmah primijetile da je požar izbio, što znači da nam je najmanje sat kasnije javljeno nego što je vatra planula“, izjavili su u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Zvornik.

Dodali su da je požar gašen sa dva kamiona i šest vatrogasaca, a da se kasnije priključilo još jedno vozilo.

U Policijskoj upravi Zvornik, navodeći inicijale, rekli su da je vatra lokalizovana u 8.25 časova.

„Po ulasku u kuću, pronađena su dva ugljenisana tijela. Obavljen je uviđaj, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina, koji je naredio da se preduzmu sve mjere i radnje s ciljem utvrđivanja uzroka požara“, rekli su u zvorničkoj policiji.

Tuga i nevjerica vladali su juče u Trnovici. Kako se moglo čuti od mještana, stari Petrovići su bili čestiti ljudi i dobre komšije.

„Ovih dana bilo je hladno i vjerovatno su ujutro ložili vatru, usljed čega je došlo da požara. Kuća je starije gradnje, nema ploču, tako da je možda i negdje dimnjak propuštao pa je uhvatio plamen. Ko će znati. Žalosno je što su tako skončali“, izjavila je komšinica koja nije željela da joj objavimo ime.

Kako se još moglo čuti u selu, Petrovići su imali petoro djece, od kojih su dva sina i kćerka živi. Oni su ih redovno obilazili i pazili.

Samo dan ranije, u zvorničkom selu Skočići u požaru se ugušila starica I. M. (88) iz tog mjesta. Prema nezvaničnim informacijama, starica je bila nepokretna, a u trenutku izbijanja vatre u kući je bila sama. Kada su komšije primijetile dim, odmah su otrčale u pomoć, ali po ulasku u objekat otkrili su da se starica već bila ugušila u dimu.

Slična tragedija dogodila se prije desetak dana, kada je vatra progutala vikendicu na obali jezera Sniježnica kod Teočaka. U požaru su smrtno stradali Sanel Ibrahimović (41), njegov maloljetni sin Vedin (13) i prijatelj Safet Mehić (51). Pretpostavlja se da je vatra takođe izazvana usljed loženja vatre u peći koja je pronađena na zgarištu.

Izvor: Zvornikdanas