ZVORNIK: MAJKA KOJA JE NOVOROĐENČE BACILA U DRINU TVRDI DA JE DIJETE ROĐENO MRTVO

Tijelo novorođenčeta, koje je nakon poroda u Zvorniku majka bacila u Drinu, juče su, nakon dojave ribara, kod mosta Kralja Aleksandra pronašli zvornički vatrogasci. Iz rijeke tijelo je odmah upućeno na obdukciju.

“Na lice mjesta su izašli pripadnici Sektora kriminalsitičke policije CJB Zvornik, zajedno sa pripadnicima vatrogasne jedinice Zvornik koji su izvadili beživotno tijelo novorođenčeta, koje je nakon toga prevezeno u Opštu bolnicu u Bijeljni radi vršenja obdukcije”, rekao je Miljan Bobar, potparol CJB Zvornik.

Suzana Vidaković, 31-godišnja majka mrtvog novorđenčeta, nakon saslušanja puštena je kući. Policija nastavlja istragu, a ključni bi mogli da budu nalazi obdukcije koji se očekuju narednih dana.

Nakon što bude obavljena obdukcija znaće se da li je dijete rođeno mrtvo ili je majka počinila čedomorstvo.

Suzana Vidaković tvrdi da je rodila mrtvo dijete dok je sama pokušavala da dođe do hitne pomoći. Ranijih godina je već izgubila dvije bebe. Zbog šoka i straha što joj se, kako kaže, slična situacija ponovo dešava bebu je bacila u Drinu.

“Jednostavno, plašila sam se. I s obzirom da sam prvu bebu izgubila u sedmom mjesecu trudnoće doktor nam je rekao da se ta beba baca mi smo to uzeli i odnijeli kući, zakopali. U tom trenutku nisam ni bila svjesna šta radim. Da je beba zaplakala ili pomjerila se, ne bih to uradila tako”, kaže Suzana.

Suzanin muž Milan koji je, kako tvrdi, ostao da čuva dvoje djece dok je ona otišla do ljekara, brani suprugu. Kaže da nije mogla da prolazi kroz situacije koje su joj se već dva puta desile.

Izvor: Atvbl.com