Zvornik: Alumina zaposlila 168 novih radnika

alumina-novi-radnici-u-kompaniji„Alumina“ će do kraja ove godine primiti još pedesetak radnika za odvijanje tehnološkog procesa, s obzirom da jedan broj radnika ide u penziju tokom ove, odnosno naredne godine.

Predstavnici kompanije „Alumina“ iz Zvornika uručili su ugovore o radu prvoj grupi od 90 radnika, od ukupno 168 novih radnika raznih profila koji su primljeni u radni odnos u ovoj kompaniji. Predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Milorad Motika pojasnio je da su uručeni ugovori o radu za prvu grupu, dok će narednih dana biti pozvana i druga grupa kojoj će takođe biti uručeni ugovori o radu.

„Novoprimljeni radnici biće raspoređeni na radna mjesta u nova postrojenja koja trenutno radimo, tako da će se uklopiti u proizvodni program koji će biti namijenjen isključivo za nove proizvode“, rekao je Motika.

On je naglasio da je primljena mlada i stručna radna snaga koja će biti nosilac razvoja u novim pogonima „Alumine“.

Motika je najavio da će „Alumina“ do kraja ove godine primiti još pedesetak radnika za odvijanje tehnološkog procesa, s obzirom da jedan broj radnika ide u penziju tokom ove, odnosno naredne godine.

On je dodao da će kompaniji biti potreban određen broj vaspitača, jer će ove godine biti završeno obdanište za djecu radnika fabrike, u koje će biti investirano oko dva miliona maraka.

Obraćajući se novoprimljenim radnicima, Motika je rekao da će svi koji u narednom periodu radom i zalaganjem pokažu rezultate, te odgovore zahtjevima radnog mjesta, alumina-novi-radnici-u-kompaniji-1nastaviti da rade u „Alumini“.

„Menadžment kompanije poklanja značajnu pažnju ljudskim resursima. Svjesni smo izazova tržišta i činjenice da ostaju i opstaju samo najodgovorniji i najkvalitetniji, a kvalitet direktno zavisi i od kadrovske strukture koja mora biti osposobljena da prati nove trendove i ispunjava poslovne ciljeve koje kompanija ima“, rekao je Motika.

On je naglasio da se dosadašnjim odnosom prema zapošljavanju novih radnika kompanija „Alumina“ pokazala kao pouzdan i odgovoran partner u zapošljavanju u Zvorniku.

Među novoprimljenim radnicima, osim zanatskih zanimanja, bravara, instalatera, zavarivača, najviše ih je sa srednjom stručnom spremom tehničkog smjera, uglavnom mladih ljudi.

Među radnicima kojima su uručeni ugovori o radu, dvadesetak je iz kategorije porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske i ratnih vojnih invalida, dok je angažovano i 15 inženjera hemijske, mašinske i elektro struke.

Izvor: Zvornikdanas