Zimska tržnica „Zvornik 2016“

zimska_trznicaZVORNIK – Na gradskom šetalištu, uz Djeda mraza i maskote, muziku i novogodišnje ukrase, vruć čaj i druga posluženja zvanično počela „Zimska tržnica Zvornik 2016“.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji je poručio da je lijepo da se u Zvorniku dešavaju ovako lijepi događaji, najavivši da će „Zimska tržnica“ postati tradicionalna manifestacija.

– Želimo da u ovom pretprazničnom vremenu i raspoloženju ponudimo našim sugrađanima nove događaje i doprinesemo veseloj atmosferi. Želja nam je da ova naša manifestacija bude tradicionalna i da se u Zvorniku uvijek nešto pozitivno dešava. – istakao je Stevanović.

Grad Zvornik i Turistička organizacija po prvi put ove godine organizuju „Zimsku tržnicu“ koja će trajati do 15. januara naredne godine.

Član Organizacionog odbora „Zimske tržnice“ Ljiljana Toholj rekla je da je cilj ove manifestacije da se sugrađanima ponudi jedna predpraznična atmosfera, porodično druženje i okupljanje, dosta kulturno-zabavnog sadržaja, te da u lijeloj atmosferi svi zajedno dočekaju i proslave sve praznike koji nam dolaze.

– Gradska uprava obezbijedila je jednoobrazne štandove za izlagače i namera je da upravo dobijanjem statusa Grada postavimo određene standarde i da svaku sljedeću manifestaciju podignemo na jedan viši nivo,  da sve to bude i lijepo za vidjeti, ali prije svega funkcionalno za izlagače – naglasila je Toholj.

Ona je rekla da u manifestaciji učestvuju i zvornički izvođači iz dječijeg vrtića, osnovne škole, dramskih sekcija, kulturno-umjetničkog društva, muzičke škole, sportskih klubova.

– Svi oni koji stvaraju u toku godine imaće priliku da na platou ispred kasine prikažu sve to sugrađanima i nadamo se da će za svačiji ukus biti po nešto. Prvi put ove godine imaćemo i kićenje jelke i badnjaka u čemu će učestvovati djeca iz vrtića, nižih razreda Osnovne muzičke škole kao i Centra za pomoć djeci ometenoj u razvoju i njihovim porodicama – rekla je Toholj.

„Zimska tržnica“ otvorena je uz Pozorištance „Maslačak“ iz Bijeljine koje će se do kraja manifestacije još dva puta družiti sa mnajmlađim Zvorničanima.