Vlasenica: Učenici svojim radom zarađuju za ekskurziju

djeca os vlasenicaUčenici osmih razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Vlasenice sa razrednim starješinama Željkom Matić, Jelenom Nastić i Jovankom Vlačić, pokrenuli su niz akcija kako bi u devetom razredu otišli na školsku ekskurziju.

Od planiranih akcija: organizovanja priredbi, raznih turnira, folklora, branje malina, trgovine, učenici su već krenuli u realizaciju svojih zamisli tako da su za vašar u Vlasenici organizovali prodaju novih stvari na štandovima.

Sva prikupljena sredstva od akcije ići će u učenički fond, koji će biti na raspolaganju za predviđenu ekskurziju, a plan je da sevlasenica djeca prikupljaju novac prvenstveno pomognu učenici slabijeg imovnog stanja.

Iz škole apeluju na građane da podrže ovu učeničku akciju i da na solidaran način uzmu učešća u njoj kako bi učenici ostvarili svoj cilj.

Razredne starješine Željka, Jelena i Jovanka, pored toga što su pokrenule ovu akciji i što sa učenicima organizuju sve aktivnosti, odlučile su da se u korist ove akcije odreknu svojih dnevnica koje ih sleduju za ekskurziju.

Izvor: Vlasenica24.info