Vlasenica: Učenički klub u SŠC „Milorad Vlačić“

Ucenicki klub VlasenicaSrednjoškolski centar „Milorad Vlačić“ u Vlasenici dobio je učenički klub u kojem će srednjoškolci, ali i ostali Vlaseničani na kreativan i zanimljiv način moći da provode slobodno vrijeme.

Direktor Centra Goran Đurić rekao je da su projekat vrijedan oko 10.000 KM finansijski podržali Opština Vlasenica i školska uprava, a doprinos ovoj akciji dalo je i udruženje „Sara“ iz Srebrenice koje je obezbijedilo namještaj za klub.

On je dodao da je, pored opremanja prostorija kluba, izvršena i montaža LED rasvjete koju je finansirala lokalna uprava.

„Klub će imati višestruku namjenu. Učenici iz naselja, kao što je Tišča, koji u školu dolaze sat prije početka nastave, ovdje će moći da uče, da koriste računare, igraju šah, odnosno da na koristan način provode vrijeme do početka nastave. Klub će biti otvoren i nakon završetka nastave, tokom vikenda i raspusta“, rekao je Đurić.

On kaže da će za potrebe učeničkog kluba biti nabavljen i smart televizor.

Sadržaji kluba biće dostupni i ostalim građanima, a prostor će biti korišten i za organizovanje prezentacija, seminara i promotivnih skupova.

Izvor: Vlasenica24.info