Vlasenica: Stambeno zbrinute dvije porodice iz boračke kategorije

stanovi vlasenica boracke kategorijeDvije porodice iz boračke kategorije u Vlasenici od danas su stambeno zbrinute. Ključeve stanova, koji su izgrađeni sredstvima Vlade Republike Srpske, jutros je korisnicima uručio načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

“Radi se o dvije stambene jedinice koje su izgrađene sredstvima Vlade RS na stambenim zgradama u Romanijskoj ulici. U skladu sa zakonom, formirana je komisija koja je bodovala i izabrala korisnike”, istakao je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Stanovi su dodijeljeni Milijani Ninić, kćerki poginulog borca VRS i Desimiru Prhiću, ratnom vojnom invalidu.

Desimir Prhić izrazio je zahvalnost načelniku opštine, navodeći da mu ovaj stan znači mnogo, s obzirom da mu je krajem prošle godine u požaru izgorjela porodična kuća.

Milijana Ninić , kćerka poginulog borca VRS, ističe da je na stan čekala 26 godina.

“Hvala načelniku opštine što mi je ovo omogućio, jer 26 godina čekam da dobijem stan”, kaže kroz suze Milijana.potpisivanje-ugovora-stan

Načelnik opštine napominje da je ovo jedna od rijetkih opština koja je privela kraju stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija.

“Uz pomoć Vlade RS, naravno, i mislim da smo to riješili na najbolji mogući način. Plan i politika ove lokalne zajednice, dok sam ja na čelu, biće rješavanje svih problema ljudi koji žive u Vlasenici, s tim da su boračke kategorije prioritet”, ističe Kraljević.

U nadogradnju stanova na dvije stambene zgrade u Romanijskoj ulici u Vlasenici uloženo je 370.000 KM, od čega je Opština izdvojila 30.000 KM, a Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite RS 340.000 KM.