Vlasenica: Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i konkurentnosti

poslovno okruzenje vlasenicaOpština Vlasenica je krajem marta ove godine krenula u realizaciju Projekta poboljšanja poslovnog okruženja i konkurentnosti.

Ovaj projekat je rezultat opredjeljenja rukovodstva opštine Vlasenica da aktivno učestvuje u postupku reforme administrativnih postupaka, zbog kvalitetnijeg pružanja usluga građanima i privrednim subjektima, te unaprjeđenja uslova, smanjenja rizika i troškova poslovanja.

Osnovni ciljevi projekta su: smanjenje rizika i troškova poslovanja, čime bi se poboljšalo poslovno okruženje i povećala konkurentnost, poboljšali uslovi za život građana kroz povećanja direktnih stranih investicija i povećanje izvoza, kao i unaprjeđenje uslova za poslovanje pravnih subjekata kroz pojednostavljenje administrativnih postupaka i kvalitetnije pružanje usluga.

Kako je rečeno na obuci opštinskih službenika, koja je održana dana 3. aprila u Vlasenici, ovim projektom očekuje se smanjenje troškova u procesu dobijanja dozvola, odobrenja, saglasnosti, broja dokumenata i koraka potrebnih da se završe određene procedure, kao i smanjenje vremena potrebnog za rješavanje predmeta.

Uspostavljanjem elektronskog registra, kroz ovaj projekat biće omogućeno povećanje transparentnosti, predvidivosti i pouzdanosti procedura i informacija, te poboljšanje opštinskih usluga i povećanje efikasnosti.

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja u opštini Vlasenica finansiraju opština Vlasenica, Grupacija Svjetske banke/Međunarodna finansijska korporacija i Britanska ambasada u BiH.